78154

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Gustimilián Pazderka (80.78.146.242) --- 27. 7. 2007
Re: Jak se vám líbí?

Eman:
>6. Děláš si z nás legraci
4. Dalibor Titěra v knize "Včelí produkty mýtů zbavené" se mýlí
<
...


Podstatné je, jestli ten obal přijme zákazník a až potom je otázkou včelařík, který tam místo etikety hodí přes víčko plombu s iniciemy nebo nic. A linkové balení je až na posledním místě. Naplnit a olepit ku spokojenosti baliče jde vše.

K malému balení ...
Nevím, mám jinou strategii v malých obalech, ale vím jedno. Jestli se med neohřívá - škrábe, obsahuje vzduch a ten má také nějaký objem. Také. Med němůže být měřen na litry z důvodu dle mého názoru jednoduchého. Nemá stejný objem těsně po ohřevu a po schládnutí. (efekt zavařenin ;-) )

720 byly pokud vím, vždy při plnění na linkách cejchovány na 900 g kvůli možně nemožným tolerancím. A to je zkušenost, která je snad jasná a nějaká teorie s čísly z tabulek, které nemá opodstatnění v praxi mě ponechává chladným. Zákazník bere "velkou flašku" jako " velkou flašku" a zajímá ho kolik za ni, když je s medem.

Závěrem otázky:

Kde je mírka na 720-kách? ..jinak
Kolik mm od hrany je těch 720?
Jaký má objem při plnění pastovaný med, jak vypadá jeho objem při transportu např v létě - je-li zahřán, atp, atd. ?
Sdělují to ty tabulky? A to myslím, že ani p. Dalibor Titěra nerozvedl a tím Tě Emane nezbavil "mýtu" o zvolení praktického postupu při plnění medu. (nemám tu publikaci)
Konečnému mému zákazníkovi je to v podstatě jedno. Toho zajímá cena za jednotku, když nato doje a tu na mé etiketě mám.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23971


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu